Īsa pamācība veģetārajā ēšanā

divos AUGU UZTURA vebināros uzzināsiet:

* Vai no veģetāra/vegāniska uztura vispār var paēst?
• Kur uzturvielas, kur sāts, kur garšīgums?
• Kā izveidot sabalansētu veģetāru ēdienkarti, nedzīvojot ar kalkulatoru vienā un svariem otrā rokā?
• Lekcijās runāsim par pilnvērtīgu, sabalansētu veģetāru uzturu ļoti praktiskā, ikdienā pielietojamā aspektā.
* Kā gardi un veselīgi izmantot garšvielas?


KO ĒD VAI NEĒD vegāni, svaigēdāji, fleksitārieši, pescoveģetārieši? Un cik tad vispār to zālēdāju variantu ir?

Vai veģetārieši ēd olas? Un zivis?
Un kā tad ar grūtniecēm un bērniem - vai viņi drīkst dzīvot tikai ar veģetāru vai augu valsts uzturu? Vai veģetārs uzturs ir diētisks, veselīgs? Kādus labumus tas dod, un kam ieteicams?
Vai soja ir jāēd, un vai tā gadījumā visa nav ģenētiski modificēta? Kā ar gaļas, siera, piena aizstājējiem - cik tie ir vajadzīgi vai noderīgi?


ŠAJĀS LEKCIJĀS APLŪKOSIM, kur aug kājas dažādajiem un bieži pretrunīgajiem mītiem par veģetāru uzturu, izpētīsim, ko par veģetāru uzturu saka zinātne un pašu veģetāriešu pieredze, kā arī iepazīsim dažādo dzīvnieku valsts produktu aizstājēju pasauli.


DITA LASE - Veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja, veģetāriete jau 23 gadus un 15 no tiem vada kulinārijas kursus un dzīvas, aizraujošas lekcijas. Dita ir divu veģetāro pavārgrāmatu autore,kā arī izgatavo dažādus veģetārus gardumus un labrāt dalās ar interesantām receptēm.


Abu vebināru ierakstus var iegādāties par 30,,- eiro.


Info pa tālr. 28343369 vai 29393605 (org), vai e-pastā: [email protected]